Χυμοί φρούτων

Χυμοί φρούτων

Φρούτα που μεταποιούνται σε χυμούς θέτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ανάλυση τους. Εκτός από τις δοκιμές που σχετίζονται με το αρχικό προϊόν, είναι επίσης αναγκαίος ο ειδικός προσδιορισμός πρόσθετων, περιεκτικότητας σε βιταμίνες και πιθανής μόλυνσης μέσω της παραγωγής ή ακόμα και της ίδιας της συσκευασίας.

  • Οργανοληπτικές δοκιμές

Τόσο η φύση του αρχικού προϊόντος (περιοχή παραγωγής, εποχή του έτους) όσο και η διαδικασία παραγωγής μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στις οργανοληπτικές ιδιότητες των χυμών φρούτων. Σε περίπτωση που ανιχνευθούν τυχόν ανεπιθύμητες διακυμάνσεις, αυτές μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια με την βοήθεια τυποποιημένων εντύπων ελέγχου. Οι ειδικοί μας, οι οποίοι έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία ποτών, μπορούν να σας βοηθήσουν με τις απαραίτητες διορθωτικές διαδικασίες, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

  • Μικροβιολογικές εξετάσεις

Η διαδικασία παραγωγής των χυμών φρούτων πρέπει να γίνεται σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Και αυτό γιατί τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα στο προϊόν, κάνοντας το ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση. Ελέγχουμε την μικροβιακή κατάσταση του προϊόντος σας όσον αφορά την παρουσία βακτηρίων, ζυμών και μυκήτων με βάση ένα ευρύ φάσμα κατάλληλων αναλύσεων. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι μας μπορούν να σας υποστηρίξουν σε περίπτωση οποιασδήποτε μόλυνσης.

  • Βιταμίνες

Για πολλούς καταναλωτές η περιεκτικότητα σε βιταμίνες είναι ένας σημαντικός λόγος για την αγορά χυμών από φρούτα. Παράμετροι όπως: ο χρόνος καλλιέργειας, η περιοχή της καλλιέργειας, η διάρκεια και οι συνθήκες φύλαξης κ.α., μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές μεταβολές στη φυσική περιεκτικότητα των φρούτων, που προορίζονται για την παραγωγή χυμών, σε βιταμίνες. Αυτό το γεγονός κάνει απαραίτητο τον συνεχή και μόνιμο έλεγχο του περιεχομένου των χυμών σε βιταμίνες και ίσως ακόμα και την προσθήκη έξτρα βιταμινών, αν αυτό χρειαστεί. Βέβαια το επιπλέον περιεχόμενο, η ομοιογένεια του προϊόντος και η ανάπτυξη του πρέπει να ελέγχονται μέχρι και την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως του.
Χρησιμοποιούμε μικροβιολογικές και ενόργανες μεθόδους ανάλυσης και ελέγχου για να προσδιορίσουμε το περιεχόμενο σε υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές βιταμίνες στα προϊόντα σας.

  • Πρόσθετα

Διάφορα πρόσθετα χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή των φρουτοχυμών. Υπάρχουν ποσοτικά όρια για την χρήση των πρόσθετων, τα οποία μπορούμε εμείς να ελέγξουμε για συμμόρφωση ή μη. Εκτελούμε ελέγχους στους χυμούς φρούτων για χρωστικές ουσίες, συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές, γλυκαντικά, αντιοξειδωτικά, πυκνωτικούς παράγοντες κ.α.

Μπορούμε να εκτελέσουμε και επιπλέον ελέγχους κατά παραγγελία. Παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.